Вітаємо Вас Гість | RSS
Реєстрація | Вхід

Теми для Юкоз

Поделиться

Пошук

Категорії розділу
Свято [61]
Новини [37]
Оголошення [117]

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Наше опитування
Чи раді Ви початку навчального року? :)
Всього відповідей: 169

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 28 » День смутку, пам’яті та надії
10:37
День смутку, пам’яті та надії

Вже два роки відділяє нас від долоносних трагічних подій на Майдані, які відкрили нову сторінку в українській історії, забарвлену свободою, новими надіями та сподіваннями. Революція Гідності допомогла нам визначитись із своєю ідентичністю - замість нав’язаних ідеологічних розмежувань, розколів країни на Схід та Захід визріла єдина громадська спільнота українців. Революція Гідності розкрила основну ідею української ментальності - прагнення до особистої незалежності та шанування свободи кожної людини як чогось священного та недоторканого. І, зрештою, в головах мільйонів українців досі продовжується революція цінностей, яку спонукав Майдан.

Всі ці процеси тривають і досі: в ритмі тисяч сердець наших військовослужбовців, які захищають країну від російської агресії, тривають в ім’я пам’яті Героїв Небесної Сотні, які пожертвували власним життям за наш шанс на гідне майбутнє.

Долучилися до відзначення Дня Гідності і Свободи (який відзначаємо щорічно 21 листопада) і мешканці Борислава. Урочистості відбулися в Міському Палаці культури, куди завітало чимало містян, бажаючих вшанувати пам’ять Героїв Майдану та пригадати знову ті знаменні події дворічної давнини.

Після піднесеного виконання гімну, присутні долучилися до спільної молитви - священники греко-католицьких храмів міста о. Роман Василів та о.Григорій Поворозник відслужили панахиду за загиблими активістами та воїнами.

Надзвичайно вразили та пройняли до глибини душі слова священнослужителів: о. Роман розповідав про те, як мощі нашого Храму Св. Анни подорожували до буремного Київського Майдану, о. Григорій пригадував щирість загальної молитви бориславців у підтримку протестувальників, які відбувалися щодня взимку 2013 року на міській площі.

Під час театрального дійства акторів Народного театру імені Петра Тельнюка всі, затамувавши подих, поринули в вир тих буремних, далеких та водночас блиських, подій. Але, мабуть, найсильніше враження справила декламація поетичних творів, емоційність яких підсилювалась документальними кадрами, що демонструвались на екрані.

Від імені всіх присутніх, від учнів нашої гімназії, висловлюю велику вдячність організаторам заходу, чудовим ведучим (голова громадської організації "Цвіт нації" Віктор Кравцов і активістка цього ж об’єднання Юлія Квітковська).

Після завершення дійства всі вирушили до Алеї Небесної Сотні, де вже палало чимало лампадок, а підніжжя панно із зображенням Героїв було вкрите квітами. Там запалахкотіла і моя лампадка - запалахкотіла вогником смутку, пам’яті та надії.

                                                                   Федосяк Христина (учениця 6 (10)-А класу)

Категорія: Оголошення | Переглядів: 500 | Додав: bor9 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Згорнути
Розгорнути
Необходима авторизация
0